BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуван е мъж, разпространявал фалшива информация за заразени с коронавирус


Илюстративна снимка: pixabay.com

Полицията в Пловдив задържа чужд гражданин, разпространил невярна информация, свързана с коронавируса. Това обяви в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив директорът на дирекцията на МВР в Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

По думите на Рогачев, невярната информация се състои в това, че в едно от учебните заведения има повече от 100 заболели от коронавирус и властите прикриват случая.

Чуждият гражданин е задържан за 24 часа, случаят е докладван на прокуратурата.

Пред Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Младен Маринов коментира, че разпространението на подобна невярна информация е равнозначно на подривна дейност. У мъжа се намерено и малко количество наркотични вещества.

Министърът предупреди, че МВР следи ситуацията с коронавируса и онлайн, и офлайн.

Заразените с COVID-19 в България вече са 52, след като днес е диагностицирано деветгодишно дете – турист, пристигнало от Великобритания. Един българин, живеещ в Сингапур, е на лечение там. От началото на разпространението на заразата в България починаха двама души.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!