BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Блокада на Прохода на Републиката спря за два часа движението и предизвика огромно задръстване (допълнена)

Снимки: Венелина Попова

Огромна колона от ТИР-ве и автомобили се образува след блокадата на Прохода на Републиката, в участъка край село Дунавци, на три километра от Гурково. Протестиращи от Стара Загора, Казанлък и Хасково, които настояват за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев, спряха движението около 17 часа днес.

По информация на организаторите на блокадата, през двата часа, колкото продължи спирането на трафика, те са пропускали автомобили с деца, линейки и други автомобили, без ТИР-те.

Към 18 часа на място е пристигнал първият полицейски патрул. Пред „За истината“ старши комисар Стоян Стоянов – директор на областната дирекция на МВР в Стара Загора заяви, че е разпоредил към мястото на блокадата да се придвижат полицейски патрули от цялата област. Трите километра дотам униформените са извървели пеша, заради задръстването на пътя. Полицейският шеф бе категоричен, че протестиращите ще бъдат отстранени от пътя, а движението – възстановено.

Около 19 часа протестиращите, които предизвикаха хаос в движението през Прохода на Републиката, се оттеглиха с автомобилите си и оставиха полицаите да се справят тежката пътна ситуация. Към 20 часа движението в двете посоки – Велико Търново и Русе е било възстановено, съобщи комисар Стоян Стоянов.

Протест имаше днес и пред централата на Ковачки в Гълъбово

И в Гълъбово днес протестираха около 50 души пред централата на Христо Ковачки – „Брикел“ ЕАД. Те преминаваха в колона по пешеходната пътека на пътя като скандираха за оставка на правителството и за чист въздух.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!