BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бракониери в Севлиевско отново убиха благороден елен

Тригодишен благороден елен е бил убит от трима бракониери в нощта на 10 срещу 11 април край махала Табашко, в землището на севлиевското село Кръвеник. За престъплението съобщават от Северноцентрално държавно предприятие – Габрово. В този период ловът на дивеч е забранен. Целогодишна е забраната за лов на благороден елен през тъмната част на денонощието.

Около 14 часа в събота (11 април), при рутинен обход на района, горски служители забелязали кървави следи по пътното платно. Проследявайки дирята, те първо открили място край малък водоем, на което ясно личало, че е отстреляно животно. Очевидно след това трупът е бил завързан за автомобил и влачен, тъй като наред с оставените по асфалта кървави дири и козина, се виждали и кални следи от автомобил. Дирите отвели горските служители до къща, отдалечена от останалите жилищни постройки в района.

В двора на къщата имало пресни остатъци от кръв и първична обработка на месо, въпреки очевидните опити да бъде почистено. В близост горските служители открили сложена в найлонов плик глава на благороден елен, а в друга подобна – заден бут от животното. Намерено е също и заредено нарезно  ловно оръжие с оптика, за което по-късно е установено, че е незаконно.

Горските служители незабавно са уведомили Районното управление на полицията в Севлиево. Сформирана била оперативно-следствена група, извършен е надлежен оглед на мястото и е започнато досъдебно производство.

Междувременно станало ясно, че изстрелът е проехтял около 2 часа след полунощ. Установен е и джипът, с който е извършено престъплението.

Това е поредна подобна бракониерска проява в района. През септември миналата година служители на ДЛС „Росица“ – Лъгът откриха в землището на село Кръвеник тялото на убит с огнестрелно оръжие благороден елен.  

Бележка на редакцията: Снимката на благороден елен в статията е само илюстративна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!