BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Въвежда се вечерен час за малолетни и непълнолетни в цялата област Габрово

Въвежда се вечерен час на територията на цялата област Габрово от 19:00 часа до 06:00 часа за всички малолетни и непълнолетни лица, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация Габрово. Изключение се прави, само ако те са придружени от родител, настойник, попечител или друго лице, полагащо грижи.

Кметовете на всяка една община ще издадат съответната заповед, съгласно взето решение на Областния кризисен щаб към РЗИ, съобщават от областната управа. Към момента вечерен час за малолетни и непълнолетни са обявили от общините Севлиево, Трявна и Дряново.

Всички търговски обекти на територията на област Габрово ще получат предписания от РЗИ – Габрово да извършват няколкократна дневна дезинфекция на пазарските колички и кошници.

Отново съгласно решение на щаба РЗИ – Габрово ще връчи предписания на всички собственици на фирми, извършващи таксиметрови услуги на пътници, да осигурят на своите шофьори ЛПС – маски и дезинфектанти за ръце, които да бъдат използвани по време на обслужване на пътниците.

Припомняме, че от днес влязоха в сила нови по-строги противоепидемични мерки със заповед на здравния министър, според които има определени часове за пазаруване за хората под и над 60-годишна възраст, въвеждат се КПП-та на входовете и изходите на областните градове, забранява се посещението на паркове, детски и спортни площадки. С цялата заповед и предвидените мерки можете да се запознаете в статията на Габрово Daily тук.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!