BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Възрастен мъж дари пенсията си за изграждане на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19 в Сливен


Илюстративна снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Пенсионер дари 800 лв. на многопрофилната болница „Хаджи Димитър” в Сливен, за да подпомогне изграждането на специализирана лаборатория за тестване на COVID – 19, съобщиха от лечебното заведение.

В лабораторията, която се очаква да заработи скоро, ще се тестват жителите на сливенска област, се разбира още от съобщението.

От МБАЛ “Хаджи Димитър” – Сливен благодарят на 79 годишния Руси Русев за оказаната подкрепа в този труден за всички момент.

До момента в Сливен са установени 11 души с COVID-19, като последните два случая бяха оповестени тази сутрин. Заболелите са настанени в Инфекциозно отделение на областната болница д-р „Иван Селимински“ в града.  Вчера от там бяха изписани първите двама излекувани.

Голямо дарение постъпи днес в хранителната банка „Заедно за теб!“, организирана от Община Сливен, съобщиха от местната администрация. Компанията „КАЗАКОС И СИЕ“ ЕООД е дарила 1 палет олио и 1 тон картофи на стойност 1740 лева.

„Аз съм доволен от моята работа, имам възможност и се отзовавам. Трябва да помагаме на хората в нужда и това е един много добър начин. Нека, всеки който има възможност и желание, да не се колебае. Трябва да се реагира в такава ситуация“, каза собственикът Георги Казаков.

Ден след обявената кампания фирма „Джорджес 1990“ ЕООД е направила първото голямо дарение в хранителната банка – брашно и леща на стойност над 1200 лева.

Междувременно и други компании, както и много граждани оставят продукти в зала „Васил Левски“, които след това се разпределят при нуждаещите се хора, посочват от Общината.

Общинската хранителна банка в Сливен е създадена в началото на седмицата. Тя ще помага на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. Продуктите ще се даряват приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията, уточняват от Община Сливен.

Общият брой на установените заразени с коронавирус в страната към момента, по данни на Националния оперативен щаб, е 618. От тях 33 са медици.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!