BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Троян по време на извънредното положение Общината ремонтира детските градини


Снимка: Община Троян

Община Троян е използвала времето, през което в страната беше обявено извънредно положение, за да извърши планираните за летните месеци ремонти в детските градини и ясли на територията на общината.

Местната администрация е осигурила средства и използвала забраната за посещение на детските градини и яслите и сега те са обновени и са готови да приемат деца след отпадане на ограниченията заради Covid-19.

По информация на Община Троян, във времето на извънредно положение до този момент са реализирани ремонтни дейности, както и цялостно почистване и привеждане на детските заведения в готовност за  приемане на децата, когато това бъде отново възможно.

Освежени са и площадките в детските заведения, извършен е ремонт на съоръженията за игра, ремонтни дейности са извършени и в детските градини в селата Орешак и Черни Осъм.

Продължава  рехабилитацията на тротоарни настилки в двора на една от детските градини.

Персоналът на детските заведения работи по цялостното почистване, дезинфекциране и подготовка за приема на деца, допълват още от Общината.

До две седмици се очаква решение на министъра на здравеопазването за това кога децата ще могат да се върнат в детските гради и ясли.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!