BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Граничар и двама бивши полицаи са арестувани за производство и разпространение на марихуана


Снимка: пресцентър на МВР

Служител на гранична полиция и двама бивши полицаи са арестувани за производство, притежание и разпространение на марихуана, съобщиха МВР и прокуратурата. Наркотичното вещество е открито в помещение на стопански двор в Айтос. При обиск са  иззети над 3 кг. пакетиран канабис и 57 растения марихуана.

Тримата мъже (на 37, на 64 и на 58 години) са обвинени за това, че без надлежно разрешително произвели, преработили и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество, уточняват от полицията.

Собственик на имота, в който е открита модерна инсталация за производство и сушене на марихуана е бившият полицай Ганчо Ганчев, е съобщил наблюдаващият делото прокурор Павел Манукян, цитиран от Радио Бургас.

„Това помещение е оборудвано със специален вид лампи, осветление, овлажнители на въздуха. Всички тези съоръжения са били използвани, за да могат тези т.нар. растителни видове да се развиват по-благоприятно и да се осъществява това отглеждане“, е обяснил той.

При специализираната полицейска операция в стопанския двор са били задържани граничният полицай Иван Динев, който е командир на сектор „Пристанище Бургас“ и бившият полицай Николай Георгиев. Собственикът на помещението Ганчо Ганчев е издирен впоследствие.

Към момента се смята, че тримата са били съучастници, т.е. действали са на равни начала, без явно изразен подбудител и помагачи, посочват още местните медии като цитират наблюдаващият прокурор.

От 2 до 8 години затвор и глоба от 5 хил. до 20 хил. лева са наказанията, които законът предвижда за извършеното престъпление.

Наложената мярка за неотклонение „задържане под стража“ на тримата арестувани може да бъде обжалвана.

В рамките на седмица в Бургаска област са разбити две нарколаборатории. Задържани са общо 6 души, сред които и служител на МВР, коментира главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от националното радио.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!