BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Директорът на болницата в Смолян подозира опити за подбуждане на паника и страх


Изпълнителният директор на болницата д-р Марин Даракчиев. Снимка: „Отзвук“

„С изключително внимание следим всички опити да се подбужда паника и да се поддържа страх в населението на гр. Смолян и областта, чрез които да се ограничи правото му на достъп до здравните грижи, предоставяни от лечебното заведение и своевременно ще сигнализираме за такива прокуратурата.“ Това казва в изявление, изпратено до медиите, д-р Марин Даракчиев – изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.

Предупреждението е заради „публикации в медийното пространство, създаващи внушението, че в смолянската болница МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД са констатирани нарушения, и че същата е станала „инкубатор на заразата“ с Ковид-19″, пише регионалното издание „Отзвук“. Според изданието, обаче, д-р Даракчиев не уточнява нито чие е медийното пространство, нито въпросните публикации. Но отбелязва, че „до настоящия момент няма съставени констативни актове от РЗИ – Смолян или друга контролна инстанция за допуснати нарушения.“

В изявлението си директорът на смолянската болница уверява, че в лечебното заведение се провеждат всички хигиенни и противоепидимични мерки, утвърдени от Министерството на здравеопазването, извършва се постоянна дезинфекция с препарати и дезинфектанти с европейско качество, в пълно съответствие с алгоритъма, разработен от центъра по заразни и паразитни болести, осигурени са и непрекъснато се ползват от персонала лични предпазни средства, извършва се строг мониторинг за недопускане на работа на медицински лица със симптоми на респираторни заболявания, всички контактни лица от отделния с висок риск са подложени на тестове за Коронавирус, стриктно се спазват изискванията на Наредба № 3 от 08,05,2013 г. на МЗ.

Д-р Даракчиев изказва дълбоката си благодарност на всички колеги – лекари, медицински сестри, лаборанти, медицински персонал за денонощната, саможертвената и безрезервна работа при справяне с кризата от Ковид-19, за грижите и лечението, което полагат за пациентите и изказва своята почит към многобройните хора, които са им повярвали и са ги подкрепили в този труден за тях момент със средства, облекла, консумативи, или просто с добри думи за благодарност.

Към днешна дата заразените с COVID-19 в България, по данни на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на заразата, са 783. За последното денонощие са били регистрирани 48 нови случая, като от тях 7 са в Смолянско.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!