BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жена почина след като е лекувана по телефона


Илюстративна снимка на Darko Stojanovic от Pixabay

Късно снощи във врачанската многопрофилна болница е починала 52-годишна жена от перитонит. Тя е била лекувана в продължение на дни от личния си лекар по телефона, съобщи регионалното издание zovnews.com.

Пациентката е била приета по спешност в сряда в МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца с перитонит.

По информация на врачанското издание, жената от няколко дни имала оплаквания за болки в корема и температура. Позвънила на личния си лекар. Той се усъмнил, че има коронавирус и я е лекувал по телефона в продължение на дни. Така жената била оставена за домашно лечение, но състоянието й се усложнява и тя е насочена към частна болница във Враца със съмнение за бъбречна криза.

В болницата 52- годишната жена припада и е извикан реаниматор, който установява, че има липсваща перисталтика и други симптоми, характерни за перитонит. В Първа частна болница във Враца няма хирургично отделение и затова пациентката е интубирана и транспортирана в Спешния център на МБАЛ „Христо Ботев“- Враца, пояснява „Зов нюз“. След направен рентген, а после и скенер в болницата е установена диагнозата – перфорация на тънките черва на четири места.

Жената е била оперирана по спешност, но състоянието й е било много тежко и късно вечерта във сряда е починала.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!