BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Машинистите, обвинен за катастрофата в Хитрино, получиха общо 35 години затвор


Гара Хитрино след взрива на 10 декември 2016 г.
Снимка: „За истината“

Ефективни присъди от 15 години затвор за главния машинист на влака от Хитрино Димитър Михнев и 10 години за неговия колега Радослав Петков – това постанови днес състав на шуменския Окръжен съд.

Двамата машинисти са осъдени за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, както и за причинени тежки и средни телесни повреди. Димитър Михнев е лишен от правото да упражнява професията на локомотивен машинист за срок от 17 години, а колегата му Радослав Петков – за срок от 12 години. Двамата машинисти ще изтърпяват наказанието си при първоначалев общ режим. Всеки от тях е осъден да плати и съдебни и деловодни разноски в размер на 27 435 лв.

Главния машинист Димитър Михнев (вляво на снимката)и вторият – Радослав Петков
Снимка: Дияна Желязкова

Присъдата може да се обжалва пред варненския Апелативен съд. И защитата на обвиняемите, и адвокатът на частните обвинители заявиха, че ще обжалват присъдата на следваща инстанция. Обвинителят по делото, окръжният прокурор Маргарита Георгиева заяви, че на този етап смята присъдите за оптимални и ще прецени допълнително дали да ги обжалва.

Димитър Михнев и Радослав Петков управляваха товарна композиция превозваща газ пропан бутан, която на 10 декември 2016 г. дерайлира в района на гара Хитрино. При последвалия взрив загинаха 7 души, други 29 бяха ранени, а десетки къщи – разрушени.

Очаквайте подробности по-късно в „За истината“.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!