BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево ще има нови хемодиализни апарати

Държавата финансира закупуването на 6 нови апарати за отделението по хемодиализа на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев вчера на брифинг в Министерски съвет.

До решението се е стигнало след разговор с кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов и директора на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ д-р Пламен Цеков. От общо 12 хемодиализни апарата, с които болницата в Севлиево разполага, 6 „са много изхабени и държавата ще осигури средства за закупуването на нови“, сподели Ананиев.

Още 4 хемодиализни апарати ще бъдат закупени със средства от Община Севлиево и бюджета на местната болница. До края на годината поетапно цялата база ще бъде обновена, съобщават от Община Севлиево.

На животоподдържаща процедура в отделението по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево разчитат 35 пациенти от Севлиево, Павликени и околните населени места, а новите апарати ще подобрят значително качеството им на живот и ще направят по-леки процедурите, на които се подлагат.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!