BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наематели на общински имоти ще бъдат освободени от плащания в Севлиево


Снимка: „Севлиево онлайн“

Наемателите на сгради, помещения и терени общинска собственост да бъдат освободени от наеми и такси за срока на извънредното положение. Това предложение е залегнало в предварителния дневен ред на обявеното за сряда заседание на Общинския съвет в Севлиево. 

Регионалното издание „Севлиево онлайн“ информира, че става въпрос за търговски павилиони, отдадени под наем в училищата, автомати за кафе и вендинг машини, маси на открито пред кафенета и заведения за хранене и др. Всички те не могат да извършват дейност, заради обявените мерки за превенция и борба с коронавируса.

Заради въведените мерки със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция в Габрово беше забранено предлагането в търговски и производствени обекти на прясно сготвени и готови за консумация храни от топли и студени витрини, тестени и месни изделия, сандвичи, пици, закуски, както и използването на кафе-автомати и вендинг машини, разположени на открито. 

А от 13 март до второ нареждане със заповед на министъра на здравеопазването бяха преустановени учебните занятия в училищата. 

Заради въпросните ограничения много наематели изобщо не използват обектите си и ако продължат да плащат наем за тях, това би утежнило финансовото им състояние. 

Затова „на основание Закона за мерките и действията по време на извънредното
положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за облекчаване неблагоприятния ефект от извънредното положение за местния бизнес“, кметът на Севлиево предлага на Общинския съвет да освободи наемателите на общински имоти и терени от наем със задна дата – от 13 март т.г. до края на  извънредното положение. Тези от тях, които вече са платили за въпросния период, няма да получат обратно парите си, а платените суми ще бъдат прихванати за бъдещ период. 

Със същото решение договорите на наемателите на общинска собственост се удължават за срока на извънредното положение. 

Предложението ще бъде гласувано на предстоящото заседание на Общински съвет – Севлиево тази сряда.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!