BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови глоби за партии за неспазване на мерките срещу COVID-19

На организаторите на 50-тия конгрес на БСП, проведен в Националния дворец на културата на 26 и 27 септември, на учредяването на партия „Републиканци за България“, проведено в Интер Експо Център на 27 септември, както и на организаторите на вчерашното (28 септември) посещение на министър-председателя в Катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч ще бъдат връчени актове за административно нарушение на въведените в страната противоепидемични мерки, съобщиха от министерство на здравеопазването.

Когато нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение – от 2 хил. лв. до 5 хил. лв., съгласно чл. 209а, ал. 2 от Закона за здравето. Актовете ще бъдат връчени от съответните регионални здравни инспекции, на чиято територия са проведени събитията, уточняват от здравното ведомство.

Това не е първа глоба за събития на ГЕРБ и БСП. През месец юни т.г. беше обявено, че Столичната регионална здравна инспекция ще състави актове в размер на по 3 хил. лв. на ГЕРБ и БСП затова, че са допуснали събиране на много хора на закрито, без спазване на необходимата дистанция. Тогава двете най-големи партии проведоха форуми за членовете си, на които нарушиха противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!