BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нов случай на COVID-19 в област Габрово – мъж, без симптоми

Има нов потвърден случай на COVID-19 в област Габрово, съобщават от РЗИ Габрово. Става дума за мъж на 48 години, изследван като контактен на потвърден случай на COVID-19. Мъжът е безсимптомен заразоносител на заболяването към момента.

При епидемиологичното проучване, свързано с мъжа,  до момента са  установени и изследвани близки контактни от семейното обкръжение, които са поставени на задължителна 14-дневна домашна изолация.

От РЗИ Габрово уточняват, че за днешната дата в националната информационна система за COVID-19 са обявени три случая в област Габрово, но два от тях са с дата 6 юли. За тях от РЗИ вече съобщиха и Габрово Daily писа.

По данни на РЗИ Габрово към 8.07.2020 г. в област Габрово с COVID-19 са диагностицирани 26 души. От тях към момента 8 са на домашно лечение, а 4 са хоспитализирани. 13 са вече излекувани, а 1 е починал.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!