BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Севлиево разреши петъчен пазар, но на панаирната площадка

Община Севлиево разреши петъчния пазар да се провежда на панаирната площадка до края на извънредното положение. Решението идва след заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, който разреши работата на кооперативните и фермерски пазари.

На панаирната площадка в Севлиево ще бъде обособен район, където земеделски производители ще могат да продават продукцията си, както това се случваше по традиция в района на Общинския пазар в Севлиево.

Пазарният ден в Севлиево ще бъде в петъчните дни от 8:00 часа до 14:00 часа. Достъпът на клиенти до щандовете на производителите ще е контролиран и задължително ще се изисква спазване на дистанция от 2 м и използване на предпазни средства от гражданите и производителите. Преди и в края на пазарния ден ще се извършват дезинфекция на площадката. Спазването на епидемиологичните мерки за ограничаване на разпространението на коронавирусна инфекция ще се следи строго от служители на Общински инспекторат, РУ – Севлиево и доброволци.

С тази мярка Община Севлиево дава възможност на производители на посадъчен материал и земеделска продукция директно да доставят малки количества на потребители от общината.

Кооперативният пазар ще продължи да работи в ежедневния си режим, съгласно заповед на кмета от 13 март 2020 г., с ограничен достъп за външни търговци.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Община Дряново разреши провеждането на съботния пазар на открито

Вече е разрешен и пазарът на открито в Трявна, забраната остава за битака

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!