BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Община Чепеларе въведе вечерен час

Пистите в курортен комплекс Пампорово ще бъдат затворени от днес.

Снимка: Община Чепеларе

В община Чепеларе е въведен вечерен час със заповед на кмета. Той важи за жителите и гостите на всички населени места в общината. В часовете между 22,00 и 6,00 часа никой няма право да напуска имота си или мястото, в което е настанен. Изключения са работещите нощна смяна и спешните случаи.

От местната администрация съобщиха, че мярката ще важи до второ нареждане.
„Правим всичко в името на безопасността“, коментира кметът Боран Хаджиев.

Контролът по спазването на вечерния час и останалите противоепидемични мерки е поверен на районното полицейско управление в Чепеларе. За нарушения се предвиждат и санкции – предупреждение при първи случай и всичко, което предвижда законът, при евентуален рецидив.

В платен отпуск са и 30% от служителите на общинската администрация. Мярката е част от кампанията по противодействие разпространението на COVID-19. Първи в отпуск излизат бременните и служителите с малки деца.

Кризисният щаб излезе с решение пистите в курортен комплекс Пампорово да бъдат затворени от днес, с което фактически се слага и край на ски-сезона.

Поръчани са значителни количества предпазни маски и дезинфектанти, като се очаква те да пристигнат в петък, съобщиха още от местната администрация. В помощ на възрастни, трудноподвижни и самотноживеещи хора на територията на община Чепеларе общинската управа открива и телефонна линия, на която гражданите могат да получават информация и да заявят доставка на храни и лекарства. Телефонните номера на нововъведената услуга са 03051/81-46 и мобилен – 0886 200 341. Освен за информация и поръчки, гражданите могат да ползват посочените номера и за подаване на сигнали относно евентуални нарушения на въведените извънредни мерки. Всеки гражданин, който се възползва от услугата на екипите за поръчки, ще заплаща стойността на закупеното, подчертават от общината. Доставките на храни и лекарства ще се извършват само от служители на Община Чепеларе или други, упълномощени от Общината.

На територията на област Смолян все още няма регистрирани случаи на заразени жители.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!