BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Полицията е премълчала пътен инцидент със сина на областния управител на Търговище


Илюстративна снимка: mvr.bg

Синът на областния управител на Търговище Митко Стайков – Калоян Стайков, е предизвикал пътен инцидент в четвъртък, 14 май. Случаят обаче не е включен в полицейския бюлетин на дирекцията на МВР в Търговище от 15 май. За произшествието се разбра първо от социалните мрежи, а след наша проверка инцидентът беше потвърден и от говорителя на областната дирекция Ани Кръстева.

На 14 май Стайков-младши, който управлявал лек автомобил „Мерцедес“, не спрял на пешеходна пътека и застрашил жена и дете, които в този момент пресичали по зебрата. Инцидентът е станал на оживена улица в централната част на Търговище, а с поведението си водачът е създал опасна ситуация за пешеходците. Това беше потвърдено и от Ани Кръстева. За щастие, жената и детето не са били блъснати и не са пострадали.

В Областната дирекция на МВР на 15 май е депозирана жалба от жената, чието предимство е било отнето на пешеходната пътека. „Своевременно е извършена проверка от полицията, установен е извършителят и му е съставен Акт за административно нарушение по чл. 119 от Закона за движение по пътищата“, съобщи говорителят на областната дирекция, като потвърди, че санкционираният е синът на областния управител Митко Стайков.

На въпроса защо инцидентът не е включен в полицейския бюлетин, обяснението беше, че не се описват „леките“ случаи. „На практика в този случай няма пътно произшествие, става въпрос за опасна маневра с отнето предимство на пешеходци, но не е имало сблъсък и пострадали хора“, каза говорителката на областната дирекция. Тя допълни, че в бюлетина се включват само тежки пътни произшествия със загинали или ранени хора, или със значителни материални щети, а по-леките инциденти се водят на отчет, но не се описват.

„Случаят не е прикриван, напротив, водачът веднага е установен и му е наложена санкция“, каза Кръстева по повод недоволството в социалните мрежи, че полицията прикрива инцидента. Произшествието предизвика широк отзвук в една от популярните групи на Търговище във Фейсбук, където съпругът на застрашената жена – Пламен Петров, пусна емоционален пост. „Джигита, който щеше да убие детето и жена ми на пешеходна пътека, е Калоян Стайков, син на областния управител Митко Стайков“, написа Петров ден след инцидента. И изрази възмущение, че до този момент никой от семейството на водача не се е извинил. Петров твърди, че виновният шофьор дори заплашвал близките му, използвайки името на баща си. Няма да оставя случая така!, зарича се Пламен Петров „Дотогава, докато има справедливост и не отнемат правоспособността на такива джигити, защото въпросния джигит вероятно пак ще прави гонки с коли и дрифтове, но ние ще си търсим правата и моля не оставяйте да покриват такива случаи“, написа Петров в социалните мрежи.

След като случаят предизвика много гневни реакции, в дискусията вчера се включи и областният управител Митко Стайков, който изрази съжаление за инцидента, но видя и атака срещу себе си. „Синът ми е пълнолетен и ще носи отговорност. Има компетентни органи, които да разследват и да санкционират, но не разбирам защо намесвате и моето име в тази нелепа ситуация. Съжалявам за това, което е направил, той ще си понесе наказанието, но си мисля, че атаката е срещу мен. Явно има и друг подтекст!“, написа Стайков в популярната група.

Съпругът на застрашената жена обаче е категоричен, че в искането му за справедливо наказание на шофьора няма никаква политика.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!