BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Посолството на САЩ и „Америка за България“ ще финансират доброволци по време на кризата с COVID-19


Изображение: us4bg.org

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявявиха програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, съобщиха от дипломатическата мисия на САЩ у нас.

Като признание за доброволческите инициативи по време на кризата с COVID-19, посолството и фондацията ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

За финансовата подкрепа може да кандидатстват всеки български гражданин или организация. Проектите трябва да са вече в процес на реализация, като целта е да бъдат подпомогнати тези, които помагат на другите.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия.“ – казва посланикът на САЩ в България Херо Мустафа, цитирана в прессъобщение на мисията.

От посолството призовават участниците в тези инициативи да номинират себе си или организацията, за която работят на http://www.BGStandingTogether.org

Номинациите ще се приемат до 13 ч. в понеделник, 30 март. Ще бъдат разглеждани предложения за предоставяне на подкрепа в размер на 1,000 – 5,000 лв. Получателите на финансиране и тяхната дейност ще бъдат обявени в сайтовете на посолството и фондацията, във Facebook, Twitter и Instagram.

Фондация „Америка за България“ вече дари 300 000 лева на „Пирогов“ и Александровска болница в подкрепа на тяхната работа за противодействие на коронавируса COVID-19 на национално ниво. На всяка една от тези ключови болници в борбата срещу вируса са били предоставени по 150 хил. лева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!