BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Първи случай на COVID-19 в Севлиево, болният е в севлиевската болница

Първи случай на COVID-19 е регистриран в Севлиево, съобщават от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. Болният е на 65 г., прибрал се е от Украйна. След като е почувствал неразположение, посетил личния си лекар. Рентгеновата снимка не е показала увреждане на белия дроб и пациентът е бил изпратен да се лекува симптоматично в домашни условия. След това състоянието му се влошава и в момента е настанен в средно тежко състояние в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево.

„Състоянието му е стабилно. Подава му се кислород, но диша самостоятелно. Лекуваме го симптоматично“, коментира директорът на лечебното заведение д-р Пламен Цеков.

Предприети са всички необходими мерки по издирване на контактни лица и тестването им. Умоляваме жителите на общината да спазват стриктно противоепидемичните мерки, съобщават от Община Севлиево.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!