BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Районна прокуратура – Смолян внесе първи обвинителен акт за нарушаване на карантина


Илюстративна снимка: пресцентър на прокуратурата

Районна прокуратура – Смолян внесе в съда първия обвинителен акт за нарушаване на карантина в Смолянска област. Подсъдима е 51-годишна жена, която била хваната да пие кафе на 30 метра от дома си. Наказателното дело ще се гледа на 28 май.

Обвинителният акт е срещу Перунка Л. от село Слащен, община Сатовча. Тя живее на семейни начала с 45-годишния смолянчанин Илия К., с когото работили във Великобритания.

На 21 март т. г. те се прибират в България. На летището получили предписание за задължителна 14-дневна карантина. Перунка и Илия посочили адрес в Смолян. На 22-ри април техен съсед подал сигнал на тел. 112, че са нарушили карантината.

Полицейските служители извършили проверка в къщата и установили, че двамата не се намирали там. Намерили ги на пейка, на около 30 метра от дома, да пият кафе с още двама свои познати.

Обвинителен акт ще бъде внесен и срещу 45-годишния приятел на жената. След изтичане на карантината двамата отново са заминали за Великобритания и делата срещу тях ще се гледат задочно в присъствието на адвоката им.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!