BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Само за ден полицията наложи 13 акта по 5 хил. лв. за струпване на хора в Шуменско


Илюстративна снимка: mvr.bg

Само за един ден служителите на областната дирекция на МВР в Шумен наложиха 13 акта за нарушаване на въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.  Гражданите са санкционирани заради събиране на повече от двама души на обществени места. За всеки от актовете се предвижда глоба в размер на 5 хил. лева, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Шумен.

В Шумен полицията е съставила 6 акта на жители на града. Установените нарушения са на централния булевард “Славянски“, в междублоково пространство и на детска площадка до градската поликлиника, където полицаите са засекли събрани на едно място повече от двама души.

Още 7 акта са съставени от полицията в Нови пазар. Малко след 14 ч. вчера униформените намерили на стария градски стадион двама мъже, които организирали мач с три деца. По-късно в градинка в Нови пазар полицейските служители установили петима младежи, които седели на една от пейките и си говорили. 

На всички нарушители са съставени актове за административни нарушения  по Закона за здравето, за които се предвижда глоба в размер на 5 хил. лв.  Двама от проверените граждани получили и допълнителни актове за нарушения на Закона за българските лични документи, тъй като не представили на полицаите документи за самоличност.  За тези нарушения глобата е от 50 до 300 лв. Досега полицията не глобяваше за масово събиране на хора, само предупреждаваше нарушителите и се опитваше да ги разгони, но от вчера започнахме да налагаме актове, заяви пресаташето на ОДМВР – Шумен Ася Йорданова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!