BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Съдът остави в ареста Кристиан Николов, причинил катастрофата с Милен Цветков


Снимка: Фейсбук,19 април 2020

Софийски градски съд отказа да пусне от ареста Кристиан Николов, причинил катастрофата, при която на 20 април т.г. загина журналистът Милен Цветков. Прокуратурата обвини 22-годишния Николов, затова че след употреба на наркотици е предизвикал тежката катастрофа, като връхлетя автомобила на журналиста, изчакващ на червен светофар на централно столично кръстовище.

Днес Кристиян Николов поиска мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека, но съдът отказа като отчете високата обществена опасност на деянието на Николов, който е шофирал с висока скорост след употреба на наркотици, не е спрял на червен светофар и е застрашил живота и на пешеходци, и на други участници в движението.

Според съда, въпреки че има чисто съдебно минало, има опасност на свобода Кристиян Николов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

Заедно с Кристиян Николов по време на катастрофата в колата са били синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги и 21-годишната Симона Цветкова, които получиха обвинения, че са затаили истина и са с гаранции от по 10 хил. лева. Майката на Кристиан Николов – Десислава беше обвинена, че е предоставила автомобил на дрогирания си син и беше пусната под гаранция от 100 хил. лева.

В Плевен днес граждани организираха мирен протест и бдение пред Съдебната палата. Там се събаха близки и приятели на загинал при катастрофа 17-годишен младеж, които настояха за справедлив процес. Те напомниха, че младежът можеше да е жив, ако 21-годишният водач, причинил катастрофата, беше получил адекватна присъда във времето за други негови произшествия, предаде БНР. 

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!