BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Търсят се лекари за Здравната служба в пловдивския квартал „Столипиново“


Снимка: Община Пловдив

В пловдивския квартал „Столипиново“ е открит специален кабинет, чрез общинската дирекция „Здравеопазване“, в който на място ще бъдат консултирани хората, които се завръщат от чужбина, както и други с оплаквания, за да не се разхождат неоснователно да търсят медицинска помощ в други райони на града. Търсят доброволци лекари, които да извършват прегледи там. Това съобщи на брифинг на Общинския кризисен щаб зам.-кметът по социална политика на Пловдив Анести Тимчев, цитиран от регионалното издание „Под тепето„.

В кварталите с етническо малцинство вече има 140 доброволци, които са от самото население от „Столипиново“, „Аджисан махала“, „Арман махала“ и „Шекер махала“, съобщи пресцентърът на Община Пловдив. 

Доброволци в кв. „Столипиново“ и останалите квартали с етническо малцинство на Пловдив ще следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и ще провеждат разяснителна дейност сред гражданите там, за това как да спазват мерките срещу разпространение на коронавирус, обяснява зам-кметът на Пловдив, цитиран от „Под тепето“.

Групите на доброволците са разделени по микрорайони. В тях са включени местни хора с добро име в общността, препоръчани от лидерите по кварталите и проверени от полицейските управления. Те ще бъдат обучени допълнително в Доброволно формирование „Пловдив 112“.

Съвместно с Общностния център в „Столипиново“ и училище „Найден Геров“ са разработени указания за жителите на квартала как да се спазва хигиена и социална дистанция.

Работи се активно във всички райони, където има компактна етническа маса. Очаква се в махалите да има струпване на върнали се от чужбина, които не спазват ограниченията, е прогнозирал е Анести Тимчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!