BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Административният съд отхвърли жалбата на кмета на Благоевград срещу отстраняването му


Румен Томов
Снимка: „Благоевград нюз“

Административният съд в Благоевград отхвърли жалбата на кмета Румен Томов, с която той оспорва решението на Общинската избирателна комисия (ОИК) за остраняването му.

Решението на ОИК – Благоевград от 28.04.2020 г. е постановено съобразно задължителните указания по прилагането на материалния закон за предсрочно прекратяване на кметски пълномощия, чиято задължителност може да бъде отречена единствено при обявяване на приложимия закон за противоконституционен, пише в мотивите си благоевградския административен съд.

Избирателната комисия в Благоевград прекрати правомощията на Томов след решение на Върховния административен съд (ВАС) от средата на април. Висшите магистрати взеха решение той да да бъде освободен от поста си, тъй като не е закрил фирмата си в срок, с което е нарушил Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Решението на Административен съд подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред ВАС.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!