BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество


Илюстративна снимка: pixabay

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица на обща стойност близо 2,8 млн. лв., включително 27 недвижими имота и 4 автомобила.

Проверките са започнати след получени уведомления за привличане на посочените лица като обвиняеми за следните престъпления – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, избягване плащането на данъци в особено големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама.

В информацията не се посочват имената на хората, за отнемането на чието имущество настоява КПКОНПИ.

Това е първата информация, която излиза от комисията след като ръководството й пое бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!