BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антикорупционната комисия внесе искове за отнемане на имущество за близо 6 млн. лв.

На днешното редовно заседание Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие решения за предявяване на 13 иска за отнемане на незаконно придобито имущество на обща стойност 5 850 364.66 лв.

Седем от исковете се внасят в Софийски градски съд, два – в Окръжен съд Благоевград, и по един – в Окръжните съдилища на Враца, Силистра, Перник и Смолян.

Срещу Станислав Серафимов се предявява искова молба в СГС на стойност 2 489 753.14 лв. Той е обвинен от прокуратурата за участие в организирана престъпна група с Вълчо Арабаджиев, Маринела Арабаджиева, Елена Караянева и Ромелия Кирилова, за финансови и данъчни престъпления.

Пред Окръжен съд Благоевград КПКОНПИ претендира отнемане на имущество на стойност 745 324.30 лв. от Борислав Иванов. Той е обвинен в участие в организирана престъпна група, заедно с длъжностни лица – полицейски инспектори, за това, че на адрес в гр. София е държал високорисково наркотично вещество /хероин/. В исковата молба са включени и недвижим имот, както и лек автомобил.

Срещу Милчо Петров се предявява искова молба на стойност 104 998.24 лв. пред Окръжен съд – Перник. Проверката срещу него е започнала след наказателно производство за това, че е ръководел организирана престъпна група на територията на Перник, Радомир и София за убийства и разпространение на наркотици.

Срещу Снежанка Стоенчева Комисията внася иск в Софийски градски съд. Тя е обвинена за това, че в качеството си на длъжностно лице – счетоводител в Дом за възрастни с деменция, е присвоила значителна парична сума. Искът срещу нея е в размер на 75 863.90 лв.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!