BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Антикорупционната комисия поиска отнемане на имущество от Васил Божков и свързани с него лица


Васил Божков (с тениската вдясно) на среща с премиера Борисов, бившия главен прокурор Сотир Цацаров, и Наследника му Иван Гешев Снимка: Правителствена информационна служба, архив

Антикорупционната комисия поиска отнемането на незаконно придобито имущество на стойност 406 547 219 лв. от намиращия се в Дубай бизнесмен Васил Божков и свързани с него лица.

Исковете ще бъдат внесени в различни окръжни съдилища в страната, съобщиха днес от Комисията. В исковите молби са включени 36 недвижими имота и 7 моторни превозни средства.

279 299 803 лева и 33 стотинки се претендират от Васил Божков по искова молба, която ще бъде внесена в Софийския градски съд – това е най-голямата искова молба. Производството срещу него е започнало след повдигнати от прокуратурата обвинения за това, че в периода 2014-2020 г. е ръководел организирана престъпна група.

Иска се отнемане на моторна яхта с пазарна стойност малко над 1 млн. лв.) Моторна лодка “Brig Falcon 420” за 41 хил. лв.), и на самолет „Bombardier” с пазарна стойност, според КПКОНПИ, 34 млн. лв.

От Васил Божков и свързани с него лица се претендират и 31 недвижими имота – апартаменти и прилежащи помещения в сгради в центъра на София, апартамент в Балчик, право на строеж на многофамилна жилищна сграда в София, поземлени имоти и двуетажна къща в Гърция, недвижими имоти в Париж, посочват още от комисията, оглавявана от бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!