BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестант избяга от дирекцията на МВР в Разград

Илюстративна снимка: pixabay.com

Полицията обяви за общодържавно издирване 28-годишния Емил Невенов Великов, който вчера е бил задържан за 72 часа за кражба в условията на опасен рецидив и теглене на пари от чужда дебитна карта. Мъжът избягал по време на разпит в дирекцията на МВР в Разград, съобщават от прокуратурата.

По информация на държавното обвинение, в момента, в който Емил Великов трябвало да подпише разпита и постановлението, се наложило разследващият полицай да излезе от кабинета си, за да окаже методическа помощ на свой колега. Обвиняемият е бил оставен под наблюдение на друг разследващ полицай.

В този момент осъжданият многократно Емил напуснал кабинета на разследващия полицай, преминал пред постовия полицай и напуснал сградата на дирекцията на полицията. Веднага е започнало издирването му, но до тази сутрин мъжът не е бил намерен. Издирването продължава в цялата страна.

Вчера Апелативната прокуратура във Варна съобщи, че 28-годишният  Емил Великов проникнал в чужд дом, от който откраднал дамска чанта с портфейл с 200 лева. В чантата намерил и дебитна карта със записан ПИН-код. След това с 5 трансакции успял да изтегли общо 200 лева. Престъплението е било през 2018 г. След като мъжът не бил установен, делото било спряно. Преди дни Емил бил установен като извършител на деянието и задържан.  

В разградската дирекция на МВР е започнала вътрешна проверка по случая.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!