BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бившият министър на екологията Нено Димов остава в ареста


Министър Нено Димов излиза от министерството, за да се качи в микробус на Специализираната прокуратура
Снимка: пресцентър на прокуратурата

Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което искането на бившия министър на околната среда и водите Нено Димов за промяна на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека, беше отхвърлено. Нено Димов окончателно остава в ареста.

Съдебният състав е приел, че може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което е обвинен, както и че има опасност да извърши друго престъпление.

Съдът е отчел и високата обществена опасност, и настъпилите тежки последствия от допуснатата умишлена безстопанственост от обвиняемия, довела до воден режим на 97 хиляди жители на град Перник и други селища в общината.

Решението не подлежи на обжалване, но съдията докладчик Даниела Росенова, го е подписала с особено мнение. „Не е събрано досега нито едно доказателство, че ако бъде освободен, ще извърши друго престъпление“, посочва съдия Росенова в мотивите си, цитирани от бТВ.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!