BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Благотворителен базар „Заедно за Мими“ събира средства за лечение на 4-годишно габровче

Групата „Габровски майки даряват надежда“ организира благотворителен базар „Заедно за Мими“. Събитието с кауза ще бъде на 29 февруари от 10:00 до 18:00 ч. пред Спортна зала „Орловец“ в Габрово. При лошо време базарът ще се състои във фоайето на залата.

На базара ще можете да си закупите мартенички и други изделия, изработени от децата на Габрово, дарени от тях, за да помогнат на малката Мими.

Базарът е в подкрепа на едно габровско дете само на 4 години, което има нужда от нашата подкрепа. За историята на малката Мими разказва нейната майка Ана Тотева: „Казвам се Ана Тотева и съм щастлива майка на две прекрасни близначки, които се появиха след трети инвитро опита. Родиха се рано в 32-а седмица по 1 700 г. Когато бяха на 6 месеца, разбрахме, че изостават в развитието си и започнахме рехабилитация. Христина навакса развитието, но Мария не успя и на около 2-годишна възраст й поставиха диагноза детска церебрална парализа -диплегия. Децата с това заболяване са умствено съхранени и само двигателно са ощетени. Мария има нужда от постоянни рехабилитации. Мими ходи самостоятелно, но с присвити крачета. Лесно губи баланс. Тя има мечта да скача като сестра си и всички други деца.“

Малката Мария от Габрово, която страда от детска церебрална парализа. Снимка: семеен архив

Семейството събира средства за фибротомия през юни в болница в Сърбия. Сумата, която е необходима, е около 3000 евро.

Материалът Благотворителен базар „Заедно за Мими“ събира средства за лечение на 4-годишно габровче е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!