BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Дупница също излязоха на протест заради безводие

Снимка: принтскрийн bTV

Жители на Дупница излязоха на протест заради безводие, предадоха местните медии. Водоподаването към промишлената зона на града е спряно от два месеца, но в района има както обекти на фирми, автокъщи, заведения, така и над 50 къщи, в които живеят хора, съобщи в репортаж от мястото на събитието bTV.

Тази част от града се снабдява с промишлена вода от „Напоителни системи“ по сключен договор, но преди два месеца водоподаването е било спряно. По думите на протестиращите, това е направено без никакво предупреждение. „В един малък град всички се познаваме, имаме телефони на приятели и познати, започнахме да звъним, да питаме. Отговориха ни, че просто няма да има“, разказа един от засегнатите пред камерата на bTV.

След среща с кмета и ангажимент от негова страна проблемът да бъде решен, буквално за час пуснали водата, след което я спрели и даже кранът бил заварен.

Междувременно, опасенията са и че при пожар може да стане истинско бедствие, тъй като и пожарните хидранти в промишлената зона са вързани към промишлената вода. Поради неработещите санитарни помещения целият район се превръща и в открита тоалетна.

От „Напоителни системи“ са обяснили, че спазват график, подаден от Министерството на околната среда и водите и към момента не е ясно кога ще има вода. Язовир „Дяково“ е само на 36 процента от пълния си обем.

„Почти целият град се храни от нашите приходи. Това не ги интересува, за тях изглежда е важно да подават вода на ТЕЦ-а – разни там пернишки мутри да продължават да правят милиони“, заяви един от протестиращите.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!