BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В знак на протест срещу лошите пътища кмет плати винетка с 6 кг. стотинки


Илюстративна снимка: Елена Павлова

Кметът на кърджалийското село Кран Мустафа Хюсеин плати годишната винетка за автомобила си с 6 килограма стотинки, като протест срещу лошото състояние на пътищата в родния му край. До тази крайна стъпка се стигнало, след като години наред никой не обърнал внимание на дупките и те от ден на ден ставали все по-дълбоки, съобщи кореспондентът на БНР в Кърджали.

Село Кран е близо до границата с Гърция. Пътят до него е тесен, планински и трудно се разминават две коли. А когато е осеян с дупки, пътуването е изключително трудно. През зимата пътят е като магистрала, защото неравностите са покрити със сняг. Но когато се стопи, дупките са станали още по-големи. Най-потърпевши са децата, които всеки ден пътуват с километри до училище и детска градина в съседни села, разказва в репортажа си Валя Апостолова.

Проблемите с пътя са от 10 години въпреки, че хората са изпратили подписка до различни институции, в която се включили 17 хил. души, а преди 2 години на първия учебен ден излезли на протест.

За да обърне внимание на проблема, сега кметът платил годишната винетка за автомобила в пощата на близкото село Тихомир с цяла торба стотинки.

Жителите на село Кран очакват реакция от властите и ако няма се готвят отново да протестират. Обмислят и бойкот на изборите на 4 април.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!