BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В края на април НСИ прави пробно преброяване на населението

От 20 до 30 април Националният статистически институт организира пробно преброяване на населението и жилищния фонд в страната. Поради епидемиологичната обстановка преброяването ще се проведе само онлайн. Това ще е „репетиция“ за същинското преброяване, което ще е през януари 2021 г., съобщават от отдел „Статистически изследвания – Габрово“.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани.

Как ще се проведе електронното пробно преброяване?

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0:00 ч. на 20 април и ще приключи в 24:00 ч. на 30 април, като ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира на www.ecensus2021.bg и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Попълването на преброителната карта, чийто образец можете да видите на страницата на преброяването www.census2021.bg, ще бъде възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода 20 – 30 април 2020 година.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинствата, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Специален колцентър за пробното преброяване

НСИ открива и специален колцентър за пробното преброяване. От 20 април гражданите от цялата страна ще могат да задават въпросите си по преброителната карта на тел. 02 9078 430. Експертите ще имат техническа възможност да отговарят на над 40 обаждания едновременно, а работното време на телефонната линия е от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, включително през празничните и почивните дни.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!