BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

В Пазарджишко започна акция срещу нерегламентирани таксита


Илюстративна снимка: pixabay.com

Полицията в Пазарджик започна масирана проверка срещу нерегламентираните таксита. Акцията ще се проведе на територията на цялата област, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов, цитиран от БНР.

По думите на Стоянов акцията е разпоредена от директора на областната дирекция в Пазарджик и в нея ще бъдат включени екипи, както на областната дирекция, така и на районните управления. Действията ще се извършват съвместно с представители на автомобилна администрация.

Пазарджишката полиция апелира към гражданите да подават своевременно сигнали за нерегламентирани превози на телефон 112, като посочват по възможност и марката, модела на автомобила и регистрационния номер.

Проблемът с нерегламентираните превози беше един от акцентите в планирания национален протест на превозвачите, който трябваше да започне днес.

В петък протестът беше отменен след среща на браншовите организации с премиера Бойко Борисов. Под заплахата от масови протести премиерът се съгласи тол-системата да тръгне с цените, превозвачите предлагат. На срещата в Министерския съвет министър-председателят се договори с представителите на бранша цените за километър пробег да паднат, а от обхвата на системата са извадени и второкласните пътища. По думите на регионалния министър Петя Аврамова, правителството се е съгласило тол-системата да тръгне от 1 март т.г. с предлаганите от транспортния бранш тарифи. Целта била да не се отлага въвеждането ѝ. Тези цени обаче ще са в сила само за първите три месеца, а през юни ще се прави среща – разбор и евентуално корекция.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!