BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Данъчен инспектор получи 2 години условно за подкуп

Снимка: „Под тепето“

Пловдивският окръжен съд постанови присъда от 2 години лишаване от свобода с 4 години изпитателeн срок за данъчния служител Ренета Иванова, обвинена за взимане на подкуп. Съдът потвърди мярката ѝ за неотклонение “парична гаранция“ в размер на 3 хил. лева, информира пресцентъра на съда.

Данъчната беше призната за виновна за това, че през февруари 2020-та година е поискала подкуп в размер на 4 хил. лв, за да прикрие нарушения, извършени от фирма и да намали дължимите от юридическото лице данъци.

На срещата данъчната служителка дошла с разпечатана справка от 3 страници на бланки на НАП, заявила, че според данните има установено нарушение и поискала парите, за да въздейства на двама свои колеги. По-късно е заловена в момент на получаване на половината от сумата и задържана от полицията, а през март м.г. съдът отстрани 60-годишната Ренета Иванова от длъжността началник отдел „Обработка на плащания и задължения“ в ТД на НАП-Пловдив.

Първоначалното наказание, определено от Пловдивския окръжен съд днес е в размер на 3 години, но след искане за гледане на делото по съкратено производство и пълни признания на подсъдимата, присъдата е свалена на две.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред пловдивския апелативен съд.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!