BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Два нови случая на COVID-19 в област Габрово

Два са новите потвърдени случаи на COVID-19 в област Габрово на 3 юли 2020 г., съобщават от Регионалната здравна инспекция Габрово. Уточняваме, че от Министерство на здравеопазването съобщиха по-рано днес само за един случай в областта за последните 24 часа. Ето и подробностите по данни на РЗИ Габрово:

Първият е мъж на 18 години, контактен на потвърден  случай на COVID-19. Мъжът е в добро общо състояние, без симптоми за  COVID-19. Изследван е от РЗИ Габрово като контактен.

Вторият случай е на жена на 71 години, хоспитализирана в Нефрологично отделение на МБАЛ  “Д-р Т. Венкова“ Габрово на 26.06.2020 г. с уроинфекция. На 3.07.2020 г. след получаване на потвърден положителен резултат с PCR тест от НРЛ е преместена в Инфекциозно отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Жената е в добро общо състояние, субфебрилна, с грипоподобни  симптоми и диария.

Няма епидемична връзка между двата случая. Екип от РЗИ е предприел незабавно епидемиологично проучване в двете огнища на инфекция. Изготвени са и връчени предписания за задължителна 14-дневна домашна изолация за 18-годишния мъж, както и за контактните лица на потвърдените случаи.

Взети са проби за изследване за COVID-19 от контактните лица на потвърдените случаи – близки контактни от домашното обкръжение, пациенти и персонал на Нефрологично отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово. Изготвена е и връчена заповед на директора на РЗИ Габрово за задължителни противоепидемични мерки в Нефрологично отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!