BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Двойно са се увеличили в Ловеч сигналите за неизплатени заплати

В област Ловеч сигналите от работници до Инспекцията по труда за неизплатени заплати или обезщетения след прекратени трудови правоотношения през 2020 г. са се увеличили двойно спрямо предходната година. Това съобщи кореспондентът на БНР в града, като се позова на директора на Инспекцията по труда Митко Митев.

Общо 105 сигнала за неизплатени заплати или обезщетения са били подадени до инспекцията по труда в Ловеч. Според директорът ѝ Митко Митев, от една страна, повишението на сигналите се дължи на затрудненията, които имат някои работодатели в условията на криза. От друга страна, някои работници не познават сроковете в Кодекса на труда за изплащане на заплатите и обезщетенията и искат веднага с прекратяването да получат парите си.

По думите на Митев през миналата година Инспекцията по труда в Ловеч е констатирала 3687 нарушения, от които 2028 са свързани с неизпълнение на задължения по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, а 1637 са по осъществяване на трудовите правоотношения.

Съставени са 173 акта за установяване на административни нарушения. Влезлите в сила наказателни постановления са 161, с общ размер на санкциите 184 хил. лева.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!