BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Делото за учителката, шофирала към работа след употреба на алкохол, влиза в съда


Снимка: пресцентър прокуратура

Районната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство за 44-годишната начална учителка в Хисаря, която бе хваната от полицията да управлява автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,85 промила.

Случаят е от 12 февруари 2020 г. След като вечерта излизала със свои познати, употребила алкохол и се прибрала в дома си около 4 часа сутринта, в 8,05 часа жената е спряна за проверка от полицейски екип докато шофирала лек автомобил „Опел Корса“, на път за работа. При проверката на полицаите, извършена в рамките на специализирана полицейска операция по линия на безопасността на движението, се оказва, че дамата шофира със свидетелство за управление, чийто срок на валидност е изтекъл през юли 2019 г.  При проверката за алкохол уредът отчел концентрация на алкохол – 1,85 на хиляда.

По делото са приложени справки, разпитани свидетели и др.

Предстои Районен съд – Пловдив да насрочи заседание, посочват от пресцентъра на прокуратурата. 

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!