BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Деца рисуваха с благодарност към лекарите, полицаите и пожарникарите на Габрово

55 габровски деца на възраст от 1 до 14 години от училища и детски градини в Габрово се включиха в инициативата за рисунки с благодарност към хората на първа линия в борбата срещу епидемията от COVID-19. Кампанията беше обявена през април от доброволческия екип към Община Габрово, свързан с ограничаване на епидемията от новия коронавирус и Covid-19, както писа Габрово Daily.

Освен рисунки децата отправиха послания и благодарности към лекари, полицаи, пожарникари.

“Поклон пред всички Вас, лекари и медицински работници! Вие ни показвате какво е отдаденост, сила и борбеност. Изпитанието Ковид – 19, пред което сме изправени и ние – децата, е голямо, но ще се справим, защото сме заедно и спазваме правилата! БЛАГОДАРИМ ВИ!“, това е написала Андреана Косева от 3б клас на ОУ „Неофит Рилски“ върху своята рисунка.

Рисунките и посланията на децата вече достигнаха хората, за които са предназначени – възрастни хора и хора в риск, за да им донесат настроение и положителни емоции, както и на служителите на МВР и на медицинските лица от нашия град – в знак на благодарност и уважение към техния труд.

Рисунка: Дионис Пашов, 3б клас, ОУ „Неофит Рилски“

Благодарностите, които децата на Габрово отправят към медиците и здравните работници, бяха връчени на директора на габровската болница д-р Минко Михов и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Николай Пенчоков.

Признателността на децата към полицаите получи директорът на ОД на МВР старши комисар Борислав Муеров, а към пожарникарите – директорът на регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Георги Русинов.

Рисунките на децата може да разгледате във Фейсбук страницата „Център За Работа с Доброволци Към Община Габрово“: „Децата на Габрово благодарят!“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!