BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Електроразпределително дружество установи кражба на ток, равна на потреблението на 1000 домакинства


Илюстративна снимка: pixabay.com

Eлектроразпределителното дружество ЧЕЗ е установило рекордна кражба на електроенергия, равностойна на месечното потребление на 1000 домакинства в производствен цех в Плевен. Това се разбира от съобщение на компанията.

При поверка, направена на 25 септември т.г. с участието на служители на МВР., са били открити незаконно прекъсната електропроводна линия средно напрежение и присъединен трансформаторен пост, скрит в едно от халетата на проверявания обект. По информация от присъстващи, обектът се използвал за производство и пакетиране на готова продукция.

По предварителни изчисления на ЧЕЗ – Разпределение загубите са в размер на 200 000 киловатчаса месечно, а количеството електроенергия е достатъчно за захранването на 1000 средностатистически домакинства.

Това е една от най-мащабните кражби от един обект, установявани от дружеството. От там не уточняват какво се произвежда в цитирания цех.

В борбата с кражбите компанията използва комплекс от високоефективни модерни методи -работата с рефлектометри, които дават информация за директни присъединявани под земята,отчитане по райони чрез балансови електромери, лабораторните коли, се посочва още в съобщението. Проверките ще зачестят.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!