BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Емил Димитров-Ревизоро е предложен за министър на екологията и водите


Емил Димитров
Снимка: принтскрийн bTV

Емил Димитров – Ревизоро – депутат от гражданската квота на ВМРО, е кандидатурата на „Обединени патриоти“ за нов министър на околната среда и водите. Това се разбра след края на провелия се днес съвет на управляващата коалиция. Димитров ще бъде предложен от коалиционните партньори да заеме поста на арестувания и напуснал поста бивш министър Нено Димов.

Преди да обяви номинацията на депутата Емил Димитров за нов екоминистър лидерът на ВМРО вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви: „Ние не приемаме Нено Димов да е изкупителната жертва за грешки, правени в годините назад. Нено Димов като министър на екологията утвърждава графиците, които му подават ВиК, които са подчинени на министерство на екологията. Загубите на вода от стената на язовира до преносната мрежа в Перник са близо един милион кубически метра на месец, тоест близо 12 милиона кубически метра вода на година“.

По думите на Каракачанов основната задача на новия мистър ще бъде „проверка на цялата система, която води не само Перник, но и други градове към опасността от създаване на подобно положение като в град Перник“.

Очаква се кандидатурата на Емил Димитров да бъде одобрена от народното събрание в сряда или четвъртък.

Медиапул припомня, че през 2018 година Димитров беше обвинен от лидера на НФСБ (също част от управляващата коалиция) Валери Симеонов в тежък лобизъм в полза на „Лукойл“, защото именно той бе двигател на конфликтните промени в регулациите на търговията с горива. Ревизоро, който е бивш кадър на „Гергьовден“ и бивш шеф на митниците, е председател на парламентарната комисия за борба за контрабандата, където наложи непрозрачен стил за работа, съчетан с лобистки забежки, допълва медията. Той беше в центъра и на друг скандал – т.нар. поправка „Домусчиеви“, която беше внесена и приета от парламента през 2018 г. и щеше да позволи на братя Домусчиеви да не плащат 58 млн. лева неустойки на държавата по договора си за Български морски флот (БМФ). Изменението предвиждаше ангажиментите по приватизационни договори вече да важат за 5 години, но общественият отзвук от скандала принуди управляващите да отменят поправката.

Само преди няколко месеца пък Ревозоро публично изтъкна личния си принос към утвърждаването на бившия главен прокурор Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!