BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жена от Габрово получи от Германия документ, че е починала

Илюстративна снимка: pixabay

Жена от Габрово получи акт за собствената си смърт от Германия, съобщи прокуратурата. Държавното обвинение установило, че той е издаден въз основа на фалшиви официални документи, представени от чужденка пред германските власти.

Жена от Габрово, която никога не е напускала страната, по документи се води починала на 08 юни 2019 г. във Фрайбург, провинция Баден-Вюртемберг. Потърпевшата научила това след справка в НАП и Общината, която направила след като пенсията ѝ е била спряна.

Проверка на Районната прокуратура в Габрово установила, че на името на жената е издаден смъртен акт от болница, след като друга жена, легитимирала се като нейна дъщеря, представила лична карта и дубликат на удостоверение за раждане.

Въпреки че никога не е напускала страната, жената е изпратила преди 6 години на познат в Германия издадена във връзка с предложение за работа европейска здравна карта.

Със случая се заема Софийска районна прокуратура.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!