BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Жива габровка е с акт за смърт въз основа на неистински документи от Германия

Жива габровка установила през декември 2019 г., че по документи се води починала. Актът за смърт от Община Габрово бил съставен въз основа на изпратено от Германия уведомление за смърт. След жалба Районна прокуратура Габрово е извършила проверка и е установила, че представените в Германия официални документи са неистински. От прокуратурата са изпратили материалите по преписката на Районна прокуратура София, съобщават от Пресцентъра на Районна прокуратура Габрово. Ето и подробностите:

През декември 2019 г., след справка в НАП и Община – Габрово, Я. Г. от Габрово установила, че се води като починала на 08.06.2019 г. Актът за смърт от Община Габрово бил съставен въз основа на изпратено от Германия уведомление за смърт. В жалбата жената твърди, че никога не е пътувала извън България, но преди шест години приятел на сина й предложил да й осигури работа в Германия. По този повод й била издадена европейска здравна карта, която тя му изпратила в Германия, но не отишла да работи там.

При извършената по разпореждане на прокуратурата проверка е установено, че на 21.11.2019 г. от Генералното консулство на Република България в Мюнхен е получено в Община Габрово извлечение от акт за смърт на Я. Г. Въз основа на него общинската администрация е съставила акт за смърт на Я.Г., починала на 08.06.2019 г. в Германия, Фрайбург.

От писмо на Дирекция „Консулски отношения“ към Министерство на външните работа на Р. България се установява, че в Службата по гражданско състояние към община Фрайбург лице с имена Н. Т., легитимирало се като дъщеря на Я. Г., е представило в болница лична карта и дубликат на удостоверение за раждане на Я. Г. във връзка с починало лице. Установено е, че представената в Германия лична карта се различава съществено от тази, която притежава Я. Г. В представения дубликат на удостоверение за раждане има данни, които са различни от тези в актуалното удостоверение за раждане на Я. Г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Вижте видеорепортаж за габровката: Жива габровка – починала по документи (ВИДЕО)

Материалът Жива габровка е с акт за смърт въз основа на неистински документи от Германия е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!