BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Закриха училището в севлиевското село Ряховците, няма ученици

Основното училище „Емилиян Станев“ в севлиевското село Ряховците се закрива от 1 септември 2020 г. Това реши на редовното си заседание Общинският съвет на Севлиево, съобщават от местната община.

До тази крайна мярка се стига, заради драстично намалелия брой ученици и невъзможността на училището да функционира по този начин. За учебната 2019/2020 г. са записани едва 19 ученици, разделени в 3 паралелки – един първокласник, един във втори клас, петима ученици в 3 клас, двама в 4 клас, девет в 5 клас и един в 6 клас. Обучаването им в слети паралелки е проблем при организирането на качествен образователно-възпитателен процес. Това се посочва в мотивите към предложението за закриването на училището.

Учениците ще се пренасочат към ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в село Петко Славейков, което е най-близкото средищно училище и може да отговори на нуждите, има училищен автобус и свободни работни места за осигуряване на заетост на педагогическия персонал на ОУ „Емилиян Станев“. Учителите от училището в Ряховците ще запазят работните си места, а приходите от наеми и аренда отиват за селото.

Задължителната учебна документация и фонда учебници ще се приемат и съхраняват в ОУ „Свети свети Кирил и Методий“, а приходите от наеми и аренда на преминалите в собственост на Общината земеделски земи в размер на 5 706 лв. ще се използват за нуждите на кметство село Ряховците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!