BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Заместник-областeн управител на Монтана е осъден на първа инстанция за шофиране след употреба на алкохол

Илюстративна снимка: pixabay

Заместник-областният управител на Монтана Цветко Цветков е осъден на първа инстанция заради шофиране след употреба на алкохол. Той обаче не се признава за виновен и заявява, че проблемът дошъл от лекарството му за сърце, в което имало спирт, съобщава регионалното издание „Зов нюз“.

Цветков е хванат зад волана на личния си автомобил с 1,53 промила алкохол в кръвта на 19 октомври 2019 г. Зам.-областният управител е спрян от пътни полицаи в 1 ч след полунощ на кръстовище в Монтана.

С присъда на Софийския градски съд от 5 март т.г. той е наказан с година и половина “лишаване от свобода”, отложена за срок от 3 години, и 1000 лв. глоба, и е лишен от правото да управлява моторно-превозно средство за срок от 2 години.

“Обжалвам присъдата. Следват апелативна и върховна инстанция. Не искам да коментирам делото, преди да е свършило”, каза Цветко Цветков, в коментар за “24 часа”. Според него причината дрегерът да отчете 1,5 промила е лекарство, което пие, за да свикне сърцето му с поставения стент след прекаран инфаркт. Лекарството съдържало алкохол, а в допълнение зам.-областният управител използвал и вода за уста елодрил. Според него и дрегерът на полицаите не бил правилно поставен.

Цветко Цветков е зам.-областен управител на Монтана от 2017 г. Влиза в държавната администрация от квотата на “Атака”, които бяха част от коалиционния партньор на ГЕРБ “Обединени патриоти”. Цветков е сред учредителите на партията в Монтана, бил е и общински съветник, пише „Зов нюз“.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!