BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Зикометър отчита изпълнените обещания на кмета на Пловдив

Зикометър проследява и отчита в реално време изпълнението на обещанията на кмета на Пловдив Здравко Димитров – Зико (както от години го наричат съгражданите му), заявени пред гласоподавателите по време на предизборната кампания, съобщи регионалното издание „Под тепето„.

Онлайн инструментът е активен в мрежата от днес, в личния блог на пловдивския общински съветник от „Демократична България“ Йордан Иванов. Според него, до този момент от мандата, градоначалникът е изпълнил едно единствено от общо 43-те маркирани в блога обещания. А именно „Работеща приемна на кмета”. Това прави точно 2,38 процента свършено от заявеното в предизборната програма на Димитров, пояснява общинският съветник.

„ Гражданският контрол е най-бързият път към по-добрите резултати с общите ни пари!

Обещанията се дават, за да се спазват. Обещахме да спираме решенията на местната власт, когато се творят глупости, и го правим постоянно. ЗИКОМЕТЪР е инструмент, който черно на бяло показва на пловдивчани какво е свършил кметът от всичко обещано по време на местните избори. Нека не забравяме какво ни обещаха и да видим какво ще сторят.

Дадохме възможност на администрацията на кмета да даде становище по всяко едно обещание, но вече повече от седмица оттам мълчат. Сигурно има защо.

Кметът на града трябва да отговаря пред всеки пловдивчанин, а не само на нашите питания в Общинския съвет”, пише Йордан Иванов в личния си фейсбук профил и призовава гражданите, да следят Зикометъра, за да знаят какво прави администрацията.

Източник: zaistinata.com

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!