BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Стамболийски подде оставка, купил пет апартамента в Слънчев бряг по време на мандата си (видео)


Кметът на гр. Стамболийски Георги Мараджиев
Снимка: Скрийншот от Би Ти Ви

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е подал оставка, след разследване на Би Ти Ви, според което по време на първия си мандат той е купил пет апартамента в курорта Слънчев бряг. Маранджиев е подал и оставка като координатор на ГЕРБ в Пловдивска област.

Мараджиев е кмет за втори мандат, преизбран през есента на м. г. До 2015 г. е притежавал дружества за производство на полиетиленови чували, различни видове фолио и пластмасови изделия в Цалапица. След като става кмет през 2015 г. той прехвърля собствеността и управлението на дружествата на сина си.

„Мотив за оставката на Георги Мараджиев е желанието името на ПП ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите“, съобщиха от ГЕРБ след излъченото тази сутрин разследване. Според разпространеното становище по случая Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди информацията, събрана в хода на разследването на Би Ти Ви и едва след това ще вземе решение за реакция по случая.

Данни, станали публични през разследването на Би Ти Ви показват, че два от апартаментите в Слънчев бряг са купени през 2017 г., един през 2018 г. и два през 2019 г. Проверка в имотния регистър сочи, че апартаментите, които са с около 50 кв. м. площ са купени на цени между 58 хил. лв. и 131 хил. лв.

Три от апартаментите в Слънчев бряг са купени от съпругата на Георги Мараджиев, един е на сина му и един – на малолетната му внучка. Други 4 сходни апартамента в същия комплекс на Слънчев бряг са придобити от Мараджиеви преди 2015 г.

При встъпване в първия си мандат през 2015 г. той е декларирал неплатен кредит и овърдрафт в размер на 3.3 млн. лв. Само година по-късно обаче – през 2016 г. Мараджиев и съпругата му са придобили 2.5 млн. лв. от продажбата на близо 6 дка имоти на бившото дружество на кмета край Цалапица. Данъчната оценка на терените била 68 хил. лв.

Цялото разследване на Би Ти Ви можете да проследите тук.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!