BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Кметът на Стражица е глобен с 60 хил. лв. за конфликт на интереси


Кметът на Стражица Румен Павлов
Снимка: Община Стражица

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е наложила глоба от общо 60 хил. лв. на кмета на община Стражица Румен Павлов. Според комисията, той е издал 69 разрешителни на брат си – едноличен търговец, за почистване от дървесна растителност на имоти. Освен това общината, представлявана от кмета Павлов, сключила с едноличния търговец – брат на кмета, договор за отдаване под наем на земеделска земя – общинска собственост, на площ малко над 4 хил. дка.

Антикорупционната комисия е установила, че братът на кмета на община Стражица Румен Павлов, действащ като едноличен търговец, е подал до кмета на Стражица 24 заявления за издаване на разрешения за почистване от дървесна растителност на имоти. Така, след съответни процедури, са издадени 24 заповеди в полза на едноличния търговец, от които Румен Павлов е подписал 11. На основание тези 11 заповеди, кметът Павлов е издал 69 отделни разрешителни на едноличния търговец – негов брат.

Отделно от това комисията установила, че между Община Стражица, представлявана от кмета Румен Павлов, и едноличния търговец – негов брат, е сключен договор за отдаване под наем на земеделска земя – общинска собственост /4,151 дка, за срок от една стопанска година/.

С решение на комисията е бил установен конфликт на интереси за 12 отделни случая /11 заповеди и 1 договор за наем в полза на брата на кмета/, като за всеки отделен случай е наложена глоба от по 5000 лв. или общо 60 хил. лв.

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!