BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Колко вода има в язовир „Христо Смирненски“? (ВИДЕО)

Габровският фотограф Радослав Първанов показа състоянието на язовир „Христо Смирненски“, който захранва Габрово с питейна вода. Той засне с дрон видео и снимки от язовира през януари 2020 г.

Темата със състоянието на язовирите в страната е особено актуална и болезнена през последните дни заради бедственото положение в Перник и липсата на вода в техния язовир „Студена“. От полета над язовир „Христо Смирненски“ край Габрово виждаме, че вода за габровци има.

Полет над язовир „Христо Смирненски“ край Габрово, януари 2020 © Радослав Първанов

Припомняме, че в началото на годината кметът Таня Христова заяви: „Габрово не е застрашено от воден режим, имаме достатъчно вода“. Подробности от изявлението й четете в статията на Габрово Daily тук. Заради засушаването по-строг режим на водата от 10 януари има в няколко села в Габровско, които не се захранват от язовира, кои са те четете тук.

Гледайте видео от дрон, заснето от Радослав Първанов:

Материалът Колко вода има в язовир „Христо Смирненски“? (ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Габрово Daily.

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!