BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Марш за право и свобода организират днес от „Правосъдие за всеки“

Марш за право и свобода организират днес от „Правосъдие за всеки“

Марш за правосъдие“ , 10.09.2019
Снимка: страницата на събитието във Фейсбук

Гражданската организация „Инициатива „Правосъдие за всеки“ организира марш за право и свобода, който ще започне тази вечер в 18 часа от Народното събрание.

Това е поредната протестна инициатива, която се провежда по повод процедурата по избора и единствения кандидат за нов главен прокурор.

В съобщение до медиите от организацията посочват, че протестното шествие тази вечер ще започне пред Народното събрание, където от 29 юли стои предложение на организацията за промяна в процедурата за избор на главен прокурор, която да позволи повече възможности за номинации за поста. „Вместо да бъде разгледано от народните представители, единственият номиниран за поста явно ще се занимава със скандала в Националното радио, свързан с отразяването на неговата кандидатура“, пишат още от „Правосъдие за всеки“.

В призива на организацията се казва: „Време е за свобода и гняв, време е за промяна! Висшият съдебен съвет обяви 24.10 за окончателна дата за избора на нов главен прокурор. Тази седмица започват изслушванията на единствения кандидат. Ние също искаме да бъдем чути, но понеже не ни канят да си зададем въпросите вътре, ще ги зададем навън.

Пращат ни мутри, пращат ни ръгбисти, футболни фенове, за да ни респектират, но не успяват, защото свободата трудно може да бъде смачкана. Започнаха да свалят от ефир авторитетни журналисти, да арестуват фоторепортери, за да заглушат словото, но пак не успяха, защото словото е сила!

Бяхме три хиляди преди няколко дни и направихме жива верига около Народното събрание, сега нека бъдем десет хиляди на 25.09 пред праламента, за да им припомним, че имат да разглеждат нашите искания за отмяна на тази порочна процедура за назначаване на главен прокурор от олигархията!“

Източник: За истината

НОВИНИ ПО РЕГИОНИ

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!